Ramjiawan: ‘Ik zit niet daar om mensen te pesten, maar om een dienst te leiden’

Inspecteur-generaal Sammie Ramjiawan mag zich voorlopig niet inmengen met personeelsaangelegenheden van de dienst Arbeidsinspectie. Twee beleidsadviseurs zijn aangewezen voor de HRM–zaken van genoemde dienst. Dit besluit is dinsdag genomen nadat Arbeidsinspecteurs het werk neerlegden. De reden hiertoe is een maandenlange gespannen werkverhouding tussen de arbeidsinspecteurs en het diensthoofd. ‘Het moment dat je een personeelslid wijst op diens plichtsverzuim, dan krijg je gelijk een groep arbeidsinspecteurs tegen jou. De twee beleidsadviseurs begeleiden voorlopig het proces. Ik heb mij coöperatief opgesteld, zij moeten ook ervaren wat ik dagelijks ervaar. Als de minister terug is, gaan wij spijkers met koppen slaan.’ Ramjiawan benadrukt dat hij niet daar zit om mensen te pesten, maar om een dienst te leiden. Op de vraag of het nog zin heeft om onder deze omstandigheden te fungeren, zegt de inspecteur-generaal: ‘Als het land mij nodig heeft, als de regering mij nodig heeft dan zal ik mijn krachten blijven geven voor land en volk.’ Dit betekent niet dat ik mijn functie niet zal afstaan indien dat aan mij wordt gevraagd.
Volgens inspecteur-generaal Ramjiawan hoefde de situatie op de dienst Arbeidsinspectie niet te escaleren. Als enkele arbeidsinspecteur zich houden aan de werkregels, dan zijn er geen problemen. ‘Het gaat om enkele bestuursleden die een negatief trackrecord hebben. Ze moeten gaan werken aan hun attitude en ze moeten plichtsgetrouw hun werk doen. Zonder veel erover uit te wijden, zegt Ramjiawan over dossiers te beschikken van enkele bestuursleden die vanaf 2001 meermalen zijn gewaarschuwd. ‘Er is zelfs een geval waarbij de persoon in verzekering werd gesteld. Weer een andere is tijdens de dienstuitoefening door de politie opgehaald.’ Het zijn allemaal zaken die zich hier hebben afgespeeld. Ramjiawan zegt dat de fout niet bij hem ligt.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!