Monorath: ‘Intrekken vergunning goudopkoopbedrijven die geen rekening houden met milieu’

De regering moet de vergunning van goudopkoopbedrijven, die geen rekening houden met het milieu, maar intrekken. Dit zei NS-assembleelid Harrish Monorath gisteren in het parlement bij de behandeling van het agendapunt ‘Ingekomen stukken’. Monorath had het over een goudopkoopbedrijf in de Gonggrijpstraat, waarvan de omwonenden heel veel last hebben. Het zijn vooral senioren burgers in de straat, die al geruime tijd ademhalingsproblemen en last hebben van de hoest. Het wordt  nu duidelijk dat deze gezondheidsproblemen te maken hebben met het vervuild milieu, vanwege de wijze waarop deze bedrijven opereren. Onlangs werd bekend dat de goudopkoopbedrijven in Paramaribo kwikdampen uitstoten, die boven de gezondheidsnorm liggen. Monorath vindt dat de vergunning van deze bedrijven moet worden ingetrokken en de verantwoordelijke overheidsinstanties gaan werken aan verscherping van het vergunningenbeleid op dit gebied.
Monorath pleitte bij de ingekomen stukken ook voor verduidelijking over de  termijnen, vastgesteld in het reglement van de Anton de Kom Universiteit. De NS -parlementariër vindt dat studenten  tot op heden nadeel  ondervinden van deze termijnen  en vooral bij de tentamenronden  veel last ondervinden van de onduidelijke regels. Monorath vindt ook dat voorzitter Rayen Sidin van het universiteitsbestuur duidelijkheid moet geven over de accreditatie van de opleidingen. Het blijkt namelijk dat bachelor-studenten uit Suriname  niet geaccepteerd worden op de University of the West Indies (UWI) voor de masterstudie.  “Laat het universiteitsbestuur van Adek uitleggen wat de opleiding waard en is en waaraan het voldoet”, aldus Monorath.

error: Kopiëren mag niet!