Ontvluchte moordenaar terug in Surinaamse gevangenis

De voor moord veroordeelde gedetineerde Errol Razabsekh is onlangs door Surinaamse politieambtenaren vanuit België overgebracht naar Suriname voor het verder uitzitten van zijn gevangenisstraf van 20 jaren. Razabsekh moet deze lange gevangenisstraf uitzitten voor de moord op Aniel Soemeer. Na zijn veroordeling zag Razabsekh kans om op 23 november 1994 te ontvluchten uit de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma. Hij vluchtte vervolgens naar Nederland, alwaar hij zich ging vestigen. Vervolgens week hij uit naar België. Op basis van een rechtshulpverzoek, gedaan door de Surinaamse justitiële autoriteiten, is Razabsekh door België uitgeleverd aan Suriname. Hij is inmiddels weer opgesloten in een huis van bewaring hier te lande voor het uitzitten van zijn gevangenisstraf.
 

error: Kopiëren mag niet!