Mishandelingszaak inspecteur verdaagd

De mishandelingszaak, waarin de inspecteur van politie Hugo N. terecht staat, werd gisteren verdaagd. Dit vanwege het feit dat de getuige die gedagvaard was, had afgemeld. Rechter Sieglien Wijnhard stelde deze zaak uit naar 5 juli voor getuigenverhoor. Volgens de dagvaarding heeft de politiefunctionaris op 30 augustus 2011 een 21-jarige jongeman in zijn onderbeen geschoten. De aanleiding hiervan was dat het slachtoffer zich verzet had en vreselijk tekeerging tegen de politieman. De verdachte beweerde dat het slachtoffer liggend midden op het wegdek in de omgeving van Kasabaholo, het verkeer had opgehouden. Hierdoor zouden automobilisten niet voorbij kunnen rijden. De politieman die op dat moment kwam aanrijden, vroeg de jongeman een aantal keren om aan de kant te gaan, maar het slachtoffer gaf hier geen gehoor aan.
De inspecteur haalde het slachtoffer enkele keren van de weg en zette hem aan de zijkant. Hij kwam echter steeds terug op de weg. Op een gegeven moment zou het slachtoffer een blikje bier hebben gegooid naar het hoofd van de inspecteur. Dit was de aanleiding voor de wetsdienaar om de 21-jarige als verdachte aan te merken. De 21-jarige zou zich hebben verzet. Hij keek uit naar andere spullen om naar de politieman te gooien. De wetsdienaar loste twee waarschuwingsschoten. Toen het slachtoffer de schoten negeerde, schoot de politieman gericht op zijn onderbeen. De inspecteur is niet aangehouden. Hij werd aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!