Guyanese studenten op bezoek bij minister Sitaldin


Minister Shirley Sitaldin ontving op donderdag 7 juni op haar kabinet een delegatie van middelbare scholieren van de ‘School of Nature’ uit Guyana. De delegatie vertoeft sinds vorige week vrijdag in Suriname. De groep heeft diverse veldbezoeken afgelegd aan Surinaamse productiebedrijven. Het gaat o.a. om Staatsolie, Iamgold en het bananenbedrijf SBBS te Jarikaba. Ook Tonka-eiland is bezocht.
Behalve van het eten en de natuur zeggen de studenten enorm onder de indruk te zijn over de wijze waarop wordt gedaan aan goudwinning. Het goudzuiveringsproces duurt in Guyana een week, terwijl dit in Suriname een dag is. In de Surinaamse bedrijven wordt gebruik gemaakt van moderne machines. Het proces vindt moderner plaats dan in Guyana. Minister Sitaldin toonde zich verheugd met het bezoek van de studenten. Zij wenste ze een goede toekomst toe en sprak de hoop uit dat niet alleen op presidentieel en ministerieel niveau er een goede samenwerking is, maar ook op lagere niveaus. Kennisoverdracht onder en tussen studenten is volgens haar heel belangrijk.

error: Kopiëren mag niet!