Actie Papatam opgeschort na beloften Ameerali en OW

De actievoerende bewoners van Papatam hebben woensdagmiddag hun actie opgeschort, nadat vicepresident Robert Ameerali en minister Ramon Abrahams van Openbare Werken harde toezeggingen hebben gedaan. Districtscommissaris Theo Sondrejoe is naar de actievoerenden toegegaan. Hij heeft hen verzekerd dat het probleem van de slechte weg binnen twee weken zal zijn opgelost.
De actievoerenden hadden dinsdag het voorstel, gedaan door assembleelid Marinus Bee (Abop), aanvankelijk afgewezen. De besprekingen zijn woensdag voortgezet. Ook de dc heeft hierbij zijn bijdrage geleverd. Ameerali had beloofd dat Openbare Werken een technisch team zou sturen donderdag naar Papatam. De deskundigen zijn woensdagmiddag al geweest naar de plek om de situatie in kaart te brengen.
De actievoerders blijven de zaak op de voet volgen. Zij geven de regering twee weken de tijd om de weg aan te pakken. Het economisch en sociaal leven in Papatam ondervindt veel schade van de situatie. De schoolbus en de staatsbussen doen Papatam niet meer aan. Dit zorgt voor enorme problemen. De bewoners hebben te vaak aangehoord dat het probleem zou worden aangepakt. Maar tot nu toe is het steeds bij beloften gebleven.
De actievoerders hebben deze keer een goed gevoel dat het probleem daadwerkelijk aangepakt zal worden. De assembleeleden in het district en de bewoners van Albina zijn solidair met hen. Ook de districtscommissaris zegt te begrijpen dat de gemoederen verhit zijn. Hij onderkent dat de situatie zo niet langer kan voortduren. Iedereen gaat ervan uit dat de regering zich zal houden aan de beloften die gedaan zijn.

error: Kopiëren mag niet!