Papatam actievoerders houden weg nog steeds gebarricadeerd

De weg naar Papatam in Marowijne is vanaf dinsdagochtend gebarricadeerd. Met uitzondering van de politie worden geen andere voertuigen doorgelaten. De bewoners zijn het beu dat de weg in zo een slechte staat verkeert en de bestuursdienst er niets aan doet. Er is vaak geklaagd, maar het resultaat is uitgebleven.
Districtscommissaris (dc) Theo Sondrejoe had dinsdag een machine gestuurd om de weg te egaliseren, maar de actievoerders wilden geen ‘face lift’ hebben. Zij eisen een structurele oplossing. De machine werd weggestuurd. De dc en de assembleeleden Ramses Kajoeramari (NDP) en Marinus Bee (Abop) hebben begrip voor de actie van de bewoners. Zij begrijpen het ongerief van de bewoners.
De politie en de dc hebben niet opgetreden. Gesprekken hebben niet geleid tot een oplossing. De protesterenden vinden dat ze de actie pas zullen opheffen wanneer er structurele oplossingen zullen komen. Zij willen niet meer aan het lijntje worden gehouden. Door de slechte staat van de weg doen de staatsbussen en de schoolbus Papatam niet mee aan. Ook ondernemers lijden verlies.
Ondernemers hadden Sondrejoe toegezegd dat ze de weg zouden onderhouden, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Afgesproken is dat de bestuursdienst vandaag met oplossingen komt. De dc heeft intussen ook afgestemd met het ministerie van Openbare Werken. De bewoners zullen op basis van dit resultaat besluiten of ze de actie zullen opheffen. Veel voertuigen zijn gestrand bij een barricade van laterietblokken.

error: Kopiëren mag niet!