NPS-lid Arthur Tjin A Tsoi: ‘Info Act voldoet niet aan informatiebehoefte’

Het programma Info Act voldoet niet in de behoefte aan objectieve en eerlijke informatie vanuit de regering. Dit zegt NPS-assembleelid Arthur Tjin A Tsoi aan Dagblad Suriname. De parlementariër constateert dat het voorlichtingsprogramma wordt gebruikt als propaganda-instrument, waarin de burger die het niet eens is met het beleid van de regering, steeds aangevallen wordt. Het voorlichtingsprogramma moet maar beter ingericht worden, zegt Tjin A Tsoi. Hij benadrukt het belang van juiste informatie. Als je een volk daarmee opvoedt, creëer je een gezonde en geordende samenleving, zegt de politicus.
De regering moet volgens Tjin A Tsoi er eerlijk voor uit komen als ze er niet in geslaagd is haar doelen te bereiken. Het stuit Tjin A Tsoi tegen de borst dat de regering het volk met fanfare voorhoudt binnenkort 71 woningen af te bouwen. Dat  was volgens de parlementariër niet de bedoeling. Dat is misleiding. De overheid had naar zijn zeggen aangegeven om in 2011 circa 2000 huizen te bouwen. Men moet het volk eerlijk zeggen waarom het niet gelukt is. “De 71 woningen zijn niet eens een 0,5 procent van de beloofde 18000”, zegt Tjin A Tsoi.
 

error: Kopiëren mag niet!