Psychopaat gaat voor zeven maanden de bak in

Luchen Linger is psychopathisch volgens de constatering van de deskundige. Ook vermeld de deskundige in zijn rapport dat het feit waarvoor de verdachte terecht staat hem volledig mag worden toegerekend. Linger heeft een man op 16 januari 2012 bij de Centrale Markt met een eind hout bewerkt. Het slachtoffer raakte bewusteloos nadat hem de keiharde slag werd toegebracht. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte mishandeling wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Linger hiervoor tot een celstraf van 7 maanden met aftrek. Dit vonnis is conform de eis van de officier van justitie Shanta Mahadew. Ook zij achtte mishandeling wettig en overtuigend bewezen.
Linger gaf in zijn laatste woord te kennen dat hij zijn les hieruit heeft geleerd. De rechter  las uit het dossier dat de verdachte stemmen hoort. Hij krijgt hiervoor medicamenten. De magistraat gaf aan dat ook het drugsgebruik een belangrijke rol speelt. Linger mag medio augustus naar huis.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!