NS treft geen maatregelen naar bestuursverkiezing toe

De politieke partij Nieuw Suriname (NS) zal in augustus een bestuursverkiezing moeten houden. John Nasibdar, voorzitter NS, zegt dat er nog geen voorbereidingen zijn getroffen naar de verkiezingsdag toe. Alvorens de algemene ledenvergadering (alv) te beleggen om het bestuur te kiezen, moet er een bestuursvergadering gehouden worden . Maar om deze vergadering te organiseren, moet de secretaris van de partij mede ondertekenen. Deze weigert echter steevast om zijn medewerking te verlenen. ‘Hij is de kant opgegaan van de twee parlementariërs.’
Het voorzitterschap van Nasibdar wordt betwist door de parlementariër Harish Monorath. Op 12 februari van het afgelopen jaar werd Monorath gekozen tot voorzitter van de partij en Nasibdar werd afgezet. Er werd een rechtszaak aangespannen. De rechter vond dat de vergadering statutair gezien geen ledenvergadering was en mocht Nasibdar zich nog steeds voorzitter noemen. De rechtszaak is nog steeds gaande. Volgens de voorzitter zal er heel binnenkort een uitspraak komen. Pas na de rechterlijke uitspraak zal hij zich bezighouden met de voorbereidingen van de bestuursverkiezing.

error: Kopiëren mag niet!