NH trekt SRD 26 miljoen uit voor water binnenland

De ruim 130 dorpen in het binnenland zullen binnen afzienbare tijd van water worden voorzien. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft hiervoor SRD 26 miljoen uitgetrokken. Ook in diverse districten zullen in de bewoonde gebieden veilig drinkwater beschikbaar moeten zijn. De Megacombinatie had in het binnenland en de districten een verkiezingsbelofte gedaan. Deze moet volgens minister Jim Hok ingelost worden.
Het ministerie is naast begrotingsmiddelen bezig fondsen aan te boren om te zorgen dat er water beschikbaar is voor alle woongebieden. Ook de elektrificatie van diverse dorpen in het binnenland wordt aangepakt. Het ministerie is bezig de verouderde elektriciteitskabels in Boven-Suriname te vervangen. Deze kabels zijn op diverse plaatsen beschadigd.
In gebieden waar er goud gewonnen wordt, is de kwaliteit van het oppervlaktewater behoorlijk achteruit gegaan. Vooral in het Stuwmeergebied is er sprake van ernstige vervuiling. De Dienst Water Voorziening van NH is in Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini al bezig activiteiten te ontplooien, waardoor dit jaar nog diverse dorpen aangesloten kunnen worden op het plaatselijke waterleidingnet. In Galibi zijn de huishoudens voorzien van veilig en schoon drinkwater.

error: Kopiëren mag niet!