Echtgenote ambassadeur China door verdrinking gestorven

De overleden echtgenote van de Chinese ambassadeur, Yaun Nansheng, in Suriname, is door verdrinking om het leven gekomen. Dit blijkt uit de obductie die zaterdag is gepleegd in het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De lijkschouwing toont aan dat er op het lichaam geen tekenen van misdrijf zijn.
Procureur-generaal Soebhas Punwasi had geëist dat er obductie gepleegd zou worden, voordat hij toestemming zou geven voor crematie. Hiermee is de Chinese ambassade akkoord gegaan. De lijkschouwing werd om 06.10 uur in de ochtend verricht en duurde tot kwart voor acht. Hierbij waren naast de patholoog-anatoom ook twee andere deskundigen aanwezig.
De echtgenote van de ambassadeur werd op 30 mei levenloos in het zwembad aangetroffen. Zij is na de obductie op 2 juni gecremeerd in het Crematorium aan de Dokter Sophie Redmondstraat. Zij bereikte de leeftijd van 56 jaar.
De lijkschouwing heeft geen lichamelijke letsels aangetoond. Er zijn geen tekenen van geweld aangetroffen. De resultaten van het onderzoek zijn gedetailleerd vastgelegd in het obductierapport, dat opgemaakt is voor de procureur-generaal. Dagblad Suriname heeft de hand kunnen leggen op het rapport.

error: Kopiëren mag niet!