Groepsverkrachtingszaak wederom verdaagd

In de groepsverkrachtingszaak, waarin Jimmy K., alias Potlood, Ashwien H., alias Tjurkiman, en Rayen R. terecht staan, werd gisteren wederom verdaagd. Dit, vanwege het feit dat de arts die voor de zitting was gedagvaard, niet is verschenen. De parketwacht trok dit na en het bleek dat hij geen dagvaarding heeft ontvangen.  Volgens de griffier en het Openbaar Ministerie is er echter wel een dagvaarding uitgereikt aan de arts, die het slachtoffer in eerste instantie had behandeld. Naast deze getuige was er nog een getuige opgeroepen.  Die verscheen ook niet; volgens de parketwacht is hij onvindbaar. Rechter Albert Ramnewash gaf specifiek aan dat indien de arts op de volgende zitting niet verschijnt, hij genoodzaakt zal zijn om zijn  medebrenging te gelasten.
Aan de verdachten worden het verwijt gemaakt dat ze op 9 oktober 2011 de 16-jarige A.P. tezamen en in vereniging hebben verkracht. De openbare aanklager achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Tegen Rayen R. eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 2½ jaar. Potlood en Tjurkiman hoorden elk een hogere straf tegen zich eisen, namelijk 4 jaar met aftrek. De betrokken raadslieden hebben hun pleidooi reeds gehouden. De verdachten hebben hun laatste woord nog niet gevoerd. Op de volgende zitting worden de getuigen wederom opgeroepen. Deze zaak is verdaagd tot de volgende week. De verdachten blijven nog in voorarrest.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!