Arnold Kruisland: ‘NPS-voorzitter moet tien schone vingers hebben’

‘De voorzitter van de NPS moet tien schone vingers hebben’, verduidelijkt topper Arnold Kruisland van de Nationale Partij Suriname, de NPS. Reeds geruime tijd is de race naar de hoofdbestuursverkiezing binnen deze partij aan de gang. De verkiezing vindt op 17 juni plaats. Ex-minister van Natuurlijke Hulpbronnen Gregory Rusland en ex-minister van Defensie Ivan Fernald dingen naar de voorzittersstoel. Volgens Kruisland is het heel moeilijk om nu al een prognose te maken, welke kandidaat de meeste kansen heeft om als overwinnaar uit de bus te komen. ‘Het is nog koffiedik kijken.’
Wel legt de politicus de nadruk op dat de NPS vanaf haar oprichting altijd een voorzitter heeft gehad, die integer is en over tien schone vingers beschikt. ‘En we gaan het zo blijven houden. Wanneer blijkt dat de voorzitter iets op zijn kerfstok heeft, wordt hij meteen afgezet.’ Ook wanneer de voorzitter iets uithaalt dat niet in het belang van de partij is en het imago van de partij schaadt, zal er niet voor geschroomd worden om hem de voorzittersstoel te ontnemen, zegt Kruisland met nadruk. Hierna zal de verkiezing van een andere voorzitter plaatsvinden.
De verkiezing betreft een geheime stemming. Zo zal er een verkiezingscommissie en een stembureau zijn. Ook de presentielijst zal nauwkeurig ingevuld worden. Elke stemgerechtigde krijgt een stembiljet mee, waarop die persoon zijn/haar stem kan uitbrengen in een daarvoor ingericht stemhokje. Na afloop vindt dan de telling plaats. De kandidaat met een meerderheid aan stemmen mag zich dan de nieuwe voorzitter van de NPS noemen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!