Fernald blijft optimistisch ondanks verlies Coronie


Kandidaat-voorzitter van de NPS blijft optimistisch gestemd over de verkiezing van het hoofdbestuur op 17 juni. Eerder was door hem gesteld dat het district Coronie achter hem zou staan en machtiging zou verlenen hem als voorzitter uit te kiezen. Echter blijkt dat de machtiging is verleend aan zijn tegenkandidaat Gregory Rusland. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Fernald alle reden te hebben om optimistisch te blijven. Wel doet de plotselinge ommezwaai van 90 graden van Coronie hem de wenkbrauwen fronzen.
Tijdens een vergadering van de afdeling Coronie door het bestuur is er heel enthousiast en lovend uitgelaten over Fernald. Ook is toen gezegd dat er machtiging verleend zou worden om op hem te stemmen. Dit is niet slechts mondeling verklaard. Er is ook een verklaring opgemaakt en getekend. Het afdelingsbestuur heeft dit vrijmoedig en vrijwillig gedaan. Op grond hiervan zegt Fernald alle redenen te hebben om aan te geven dat Coronie achter hem staat. De plotselinge ommezwaai is wel een bedenkelijke zaak, zegt hij met nadruk. Dit vormt voor Fernald echter juist de aanmoediging om met volle toeren de verkiezingsrace voort te zetten.
Tot nog toe heeft Fernald Sipaliwini achter zich, terwijl zijn tegenkandidaat Para en Coronie achter zich heeft. ‘Dus de stand is nu 2-1. De play-offs is aan de gang. Er is nog geen finish.’ Fernald legt er wel de nadruk op dat hij zich beperkt binnen de grenzen van het toelaatbare. Hiermede wil hij beslist geen vingerwijzing naar anderen doen, maar zegt dat hij zich vanaf het prille begin principieel heeft opgesteld en deze nimmer te grabbel zal gooien. Commewijne is binnenkort aan de beurt om zich uit te laten voor het verlenen van machtiging.
Gedurende de campagnevoering wordt getracht om het draagvlak van de aankomende voorzitter continu te vergroten. Hierdoor wordt de kwaliteit van de kandidaat ondergeschikt aan de kwaliteit van de campagnevoering. ‘Belangrijk is, wat is je boodschap en hoe breng je dat, wat zijn je concrete programma’s.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!