NPS Commewijne verwacht geen djugu djugu

Remie Pollack, NPS-afdelingsvoorzitter  Commewijne, is ervan verzekerd dat de verkiezingen intern  zonder enige djugu djugu zullen verlopen. Tien onderafdelingen van de NPS Commewijne zullen op 10 juni aanstaande hun stem uitbrengen op de gemachtigde voor de hoofdbestuursverkiezingen. Afdelingsvoorzitter Remie Pollak zegt aan Dagblad Suriname dat de kandidaten, Ivan Fernald en Gregory Rusland, vorige maand een presentatie hebben gehouden als onderdeel van hun verkiezingscampagne. De aanwezige vertegenwoordigers van de onderafdelingen hebben na de lezing huiswerk meegehad om op basis hiervan hun mening te vormen. De kandidaat die de meeste indruk heeft gemaakt, krijgt de meeste stemmen.
Pollack verwacht niet dat de verkiezing chaotisch zal verlopen. Alles is goed gepland. Volgende week is het de beurt aan de onderafdelingen van Saramacca om een gemachtigde te kiezen. Op 16 juni zijn het de onderafdelingen van Wanica die hun keuze zullen maken. Het is nog niet duidelijk wanneer de onderafdelingen in Sipaliwini hun keuze zullen maken. NPS-topper Leendert Abouna van Sipaliwini zegt dat zowel Fernald als Rusland een goede beurt gemaakt hebben in het binnenland en stevig response hebben gehad op hun presentatie. Hij acht beide heren geschikt het roer over te nemen bij de groene partij. Het enthousiasme van het binnenland is hoog. De performance van zowel Fernald als Rusland geeft Abouna het volle vertrouwen dat de NPS bij de aanstaande algemene verkiezingen in 2015 een goede beurt zal maken.

error: Kopiëren mag niet!