OM eist 8 jaar voor beroving en 6 jaar voor verkrachting

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gisteren tegen de verdachte Marvin B., die wegens twee strafbare feiten terecht staat, een celstraf van 8 jaar om 6 jaar. De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een beroving in een zinkplatenfabriek. Een Chinese winkelierster is van SRD 90.000, US$ 1000 en Euro 500 beroofd. Twee mannen kwamen de zaak binnen. Een van de mannen deed als of hij zinkplaten was komen kopen. Toen de winkelierster de man de zinkplaten wees, werd zij van achter vastgegrepen en gesleurd naar haar slaapkamer. De rovers knevelden de winkelierster vast onder bedreiging van een mes.  Alsof dit niet genoeg propten ze haar mond met een reep van een laken. De winkelierster kwam in ademnood. Het gelukte haar om zich te bevrijden. Zij zag dat de rovers met een witte Starlet waren weggereden. Ook een buurman van de winkelierster had de twee mannen zien uitstappen toen zij de zinkplatenfabriek binnenliepen. Kort daarna hoorde de buurman de Chinese winkelierster schreeuwen om hulp. Het voertuig waarmee de criminelen de daad hebben gepleegd, behoorde aan een van de verdachten toe. Hij verklaarde op zijn beurt dat een Hindoestaanse man hem gevraagd had om een rit te rijden. Toen hij van de fabriek kwam, zei hij om snel weg te rijden. Volgens de officier van justitie, Lydia Ravenberg, hebben zowel de benadeelde als de buurman twee personen gezien. De verdachte verklaarde dat alleen een persoon de zaak was binnen gegaan. Het OM betitelde de beroving als te zijn een brute beroving en eiste een celstraf van acht jaar met aftrek.
Naast dit feit wordt aan de verdachte ook nog verkrachting van een jeugdige verweten. De verdachte was bekend bij het slachtoffer. Zij kent de verdachte als een beste vriend van haar broer. Op die bewuste dag kwam de verdachte naar de woning van het slachtoffer. Hij vroeg het klein meisje of zij met hem een rondje wilde rijden. Het slachtoffer stemde toe en nam plaats in het voertuig van de verdachte. Op een gegeven ogenblik stopte de verdachte de wagen. Hij gaf het meisje te kennen dat het voertuig niet meer wilde starten. Het was ergens in een beboste omgeving. Het meisje werd bang en zocht hulp. De verdachte trok een mes. Onder bedreiging van een mes moest het meisje seksuele handelingen verrichten. Indien zij het zou weigeren, zou zij worden vermoord. Het gelukte het slachtoffer om zich vrij te krijgen. Ze rende uit de wagen. Een echtpaar zag het meisje op straat hulp zoeken. Zij verzocht het echtpaar om haar naar de politie mee te nemen. Het echtpaar bracht het meisje naar de politie en deed aangifte tegen de verdachte. Volgens verklaring van de verdachte moet een broer van hem de daad hebben gepleegd. De  broers moeten volgens zijn verklaring op elkaar lijken.
De broer van het slachtoffer werd ook gehoord en hij gaf aan dat de twee broers niet op elkaar lijken. De ene is fors gebouwd en ook langer. De broer van het slachtoffer was ten tijde van het delict opgesloten. Hij heeft begrepen van zijn familie dat zijn jongere zus misbruikt is door de verdachte. De broer van het slachtoffer bevestigde dat de andere broer van de verdachte niet bekend is bij zijn familie. Met betrekking tot dit feit achtte de openbare aanklager het ook wettig en overtuigend bewezen . Zij vorderde een gevangenisstraf van 6 jaar. Dit betekent dat, indien de rechter akkoord gaat met de eis van de vervolgingsambtenaar, de verdachte voor 14 jaren de bak in gaat. Op de volgende zitting zal zijn raadsman pleiten. Marvin blijft aangehouden.
Saskia Bandhan              

error: Kopiëren mag niet!