NJP organiseert zumbathon in Nickerie

Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) organiseert op 30 juni aanstaande een fitness day ofte wel een zumbathon in Nickerie. Dit evenement wordt in het kader van de bewegingscampagne van het NJP gehouden. Zumbathon is een vorm van beweging die door de jaren heen steeds meer erkend wordt in de wereld. De B-Fit School in Paramaribo heeft het voorrecht om de deelnemers te begeleiden tijdens deze activiteit. Deze bewegingsactiviteit zal van 4 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds plaatsvinden in het complex van de Nickerie Tennis Club (NTC). Diverse scholen, vrouwenorganisaties en sportorganisaties hebben een uitnodiging ontvangen. De deelname is geheel gratis. Zumba is een fitnessprogramma, dat in de jaren negentig van de vorige eeuw bedacht is in Colombia door Alberto Perez. Toen hij op een dag een aerobicles wilde geven en de daarbij horende muziek vergeten was, zette hij de muziek op, die hij toevallig wel bij de hand had. Dit was de traditionele muziek, waarmee hij was opgegroeid. Het werd een groot succes. Hierna introduceerde hij in 1999 Zumba in de Verenigde Staten (VS). In 2005 nam de vraag ook buiten de VS toe.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!