Asis Gajadien: ‘Wij moeten ons gelukkig prijzen’

‘Wij moeten ons gelukkig prijzen dat onze voorouders het besluit hebben genomen om in Suriname te blijven’, zegt het VHP-assembleelid Asis Gajadien. Op 5 juni wordt 139 jaar Hindostaanse Immigratie in Suriname herdacht. Hij staat stil bij deze dag en benadrukt dat Suriname verschillende groeperingen telt wiens voorouders uit verscheidene delen van de wereld zijn gekomen. Gezamenlijk wordt gewerkt aan de opbouw van het land.
Gajadien benadrukt dat met de weinige materiele middelen waarmee de voorouders van de Surinamers van Hindostaanse komaf zijn gekomen, deze groep het behoorlijk ver heeft geschopt in de maatschappij. ‘We zijn verder trots op de immateriële waarde die onze voorouders voor ons hebben achtergelaten.’ Gajadien benadrukt dat deze groep een stempel heeft gedrukt in alle sectoren van het land. De wezenlijke bijdrage die geleverd is en geleverd wordt aan de opbouw van de natie moet beslist niet onderschat worden. ‘Maar jammer genoeg lijkt het erop alsof de positieve dingen soms niet gewaardeerd worden.’ De politicus legt vooral de nadruk op de emancipatie en de integratie.

error: Kopiëren mag niet!