Toename van aantal griepgevallen

Het aantal griepgevallen blijft toenemen. Het betreft hier om twee soorten virussen, die veelal worden gevonden door de laboratoria van het Medisch Wetenschappelijk Instituut en het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg Suriname (BOG) in Paramaribo. Het gaat om de normale griep, het AH 3-seizoenvirus en het pandemische AH A1N1-virus, meer bekend als de Mexicaanse Griep.
Het BOG Suriname maakte de samenleving alert van deze gecombineerde griep. Het BOG werd door het buurland Frans Guyana ingelicht dat er een influenza epidemie is, waarbij voornamelijk het seizoenvirus en het Mexicaanse Griep-virus actief zijn. Het griepvirus bereikte al een piek in ons buurland en begon het langzaam over te waaien naar Suriname. Volgens de onderdirecteur van het BOG, drs.Wim Bakker, is het virus bij ongeveer 30 personen gesignaleerd.
Bakker geeft aan dat het virus te behandelen is met paracetamol en misschien ook een hoestdrankje erbij. De patiënt moet daarnaast veel rusten en drinken. In gecompliceerde gevallen, m.n. bij de aantasting van de longen, is een ziekenhuisopname niet uitgesloten. “Maar dat komt bij een heel klein deel onder de gevallen voor.” De meeste gevallen kunnen thuis behandeld worden. Belangrijk is dat de mensen met griep uit de buurt blijven van baby’s, zwangere vrouwen en andere mensen proberen niet te besmetten.
Dit gecombineerde griepvirus is volgens drs. Bakker niet bijzonder gevaarlijk. “Het is niet veel gevaarlijker dan de voorgaande epidemieën, die wij hebben gehad in de afgelopen jaren”, legt de onderdirecteur uit.

error: Kopiëren mag niet!