Paramaribo werkt aan behalen level 2-certificering

De districtscommissarissen Mohammed Kasto en Mike Nerkust van respectievelijk  Paramaribo Noord-Oost en Zuid-West werken naar de level 2-certificering van hun districtsbestuur.  De level 2-certificering is van eminent belang om zelfstandig middelen te kunnen genereren, zegt dc Kasto aan Dagblad Suriname.  Kasto zegt dat er al mogelijkheden zijn besproken hoe de middelengenerering zal geschieden, maar dit moet formeel voor dit bestuur bij wet nog geregeld worden. Die wettelijke voorziening is getroffen in de Wet op de Regionale Organen. Het bestuur moet echter eerst voldoen aan enkele voorwaarden voordat zij bevoegd is financieel zelfstandig te opereren. De level 2-certificering maakt de organisatie gereed om deze handeling te plegen. Alle 5 pilotdistricten, Wanica, Commewijne, Para, Nickerie en Marowijne, hebben reeds deze certificering achter de rug.
Paramaribo zat niet in de pilotfase, vandaar dat het alleen het level 1-certificaat nog heeft. Bij de level 1 moeten het Districtsfonds en de afdeling Districtsfinanciën reeds zijn geïnstalleerd en de districtsimplementatieplannen zijn goedgekeurd. Bij de level 2 moet de burgerparticipatie helemaal rond zijn en het burgerinformatiecentrum volledig operationeel zijn. De level 2 houdt ook voorts in  het ontplooien van inkomstengenererende activiteiten en het versterken van de civieltechnische units.  Kasto noemt het betalen van belasting voor het schoonhouden van het milieu als een van de mogelijkheden voor het genereren van inkomsten. Paramribo heeft een districtsbegroting bij RO ingediend van bijkans SRD 200 miljoen. Kasto zegt uit te kijken naar het moment van de level 2-certificering van het district, om ook te helpen zelfstandig fondsen te vormen voor het kunnen uitvoeren van de begroting.

error: Kopiëren mag niet!