Nederlandse muziekleraar poogde drugs in zoutevis uit te voeren

De 55-jarige Nederlandse muziekleraar, Dennis E., werd op de J.A.Pengel Luchthaven aangehouden met 984 gram coke, welke verstopt was in zoutevis. Tijdens zijn verhoor door de politie maakte de verdachte gebruik van zijn zwijgrecht. Op de zitting bij rechter Marie Mettendaf beweerde Dennis dat hij niet weet hoe het verboden spul in zijn koffer terecht was gekomen. Hij gaf aan dat iemand de drugs, verstopt in de zoutevis, geplaatst moest hebben in zijn koffer. Waarschijnlijk was de persoon op de hoogte van de situatie van Dennis dat hij niet zo best kan zien. De magistraat vroeg de verdachte wie hem had geholpen met het inpakken van de koffers. De verdachte gaf aan dat zijn stiefzoon hem had geholpen. “Hij kan het niet zijn, mevrouw de rechter. Hij heeft bij de politie een verklaring afgelegd”, zei de verdachte. De rechter kon het verhoor van de stiefzoon nergens in het dossier vinden. De rechter stelde deze zaak uit en gaf het Openbaar Ministerie de gelegenheid om alles na te trekken. Op 8 juni wordt deze zaak verder behandeld. Dennis blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!