Minov werkt naar verbetering situatie SO Lelydorp

Het Speciaal Onderwijs (SO) Lelydorp zal binnen niet al te lange tijd ondergebracht worden in een nieuw pand. De verhuizing zal volgens Kenneth Biervliet, onderdirecteur van het ministerie van Onderwijs en Volkshuisvesting (Minov), in een betrekkelijk korte tijd moeten plaatsvinden. Echter kan hij nog niet exact aangeven binnen welk periode dat zal zijn. Biervliet geeft aan dat de onderdirecteur Technische Diensten serieus bezig is om binnen afzienbare tijd de school te laten verhuizen.
Het gebouw van SO Lelydorp verkeert in een deplorabele staat. Leerlingen moeten onder  zeer kind onvriendelijke omstandigheden onderwijs volgen. Er is gevaar voor neerstorting van het plafond. Om calamiteiten te voorkomen, heeft de schoolleiding besloten om de school dagelijks om tien uur te sluiten. De onderdirecteur zegt in de afgelopen week een onderhoud te hebben gehad met tenminste drie leerkrachten van de school. Die hebben aangegeven dat zij niet in actie zijn, maar na tien uur een veiligere plek opzoeken met de kinderen om het onderwijsproces verder te vervolgen.
De school zou na de paasvakantie ondergebracht worden op een andere locatie. De paasvakantie is voorbij en er is geen zicht op een oplossing in de situatie. Biervliet beaamt dat de school verhuisd zou worden, maar naar zijn zeggen kon dat niet eerder gebeuren wegens onvoorziene omstandigheden. De lokalen van het nieuwe schoolgebouw zijn gereed, maar de nutsvoorzieningen ontbreken. Er is nog geen water en ook geen stroom. “De nutsbedrijven moeten nu de helpende hand bieden.” Het ministerie is hard bezig om ervoor te zorgen dat de school wordt voorzien van tenminste water, zodat de leerlingen binnen niet al te lange tijd in een geriefelijkere omgeving onderwijs kunnen genieten.

error: Kopiëren mag niet!