Nederlandse Hindoe Ouderenbond 10 jaar

De Nederlandse Hindoe Ouderenbond heeft gisteren in Event Plaza, Rijswijk, haar 10-jarig bestaan gevierd. De Haagse wethouder, Rabin Baldewsing, en de Tweede Kamerleden Kathleen Ferrier, Harry van Bommel en Tanja Jadnanansingh waren enkele van de aanwezigen. De Nederlandse Hindoe Ouderenbond (de Nehob) is statutair opgericht op 2 augustus 2002 door de heer mr. drs. Shekar Bissessur en de heer H. Natoewal. De proclamatie van de Nehob vond plaats op 21 september 2002 te Utrecht tijdens haar eerste landelijke bijeenkomst op de 50- plus Beurs voor Ouderen. De eerste personen die de Nehob een push gaven, waren de heer drs. Alexander van de Kerkhof (directeur 50 plus Beurs voor Ouderen) en mw. drs. H. d’ Acona (voorzitter van het Comité Nationale Dag van de Ouderen). De Nehob is geproclameerd door de toenmalige burgemeester van Den Haag, de heer drs. Wim Deetman, onder regie van toenmalig gemeenteraadslid van de PvdA, de heer Rabin Baldewsing.
De eerste stap was dus ingezet in 2002 met als werkbestuur Shekar Bissessur (voorzitter), H. Natoewal (penningmeester), mw Mala Eckhardt-Agna (secretaris), en de leden de heer Soerin Mahabali, de heer G. Atwaroe en de heer L. Ghiraw. De Nehob heeft als rechtsvorm “een vereniging met betalende leden”, en als algemene doelstelling “individuele en collectieve belangenbehartiging van de Hindoe-ouderen in Nederland en het bevorderen van hun welzijn en participatie.” De Nehob telt meer dan 700 leden. In 2006 werd het bestuur opnieuw gekozen, bestaande uit Shekar Bissessur (voorzitter), mw Mala Eckhardt- Angna (penningmeester), de heer G. Atwaroe (secretaris) en als leden Soerin Mahabali, I. Lalbahadoer, L. Ghiraw, en mw A. Adjiembaks-Biharie.
In zijn boodschap zei wethouder Baldewsing dat hij tien jaar geleden samen stond aan de wieg van Nehob. En nog altijd is de organisatie bijzonder actief. De afgelopen jaren heeft Nehob al vele Hindoestaanse ouderen steun en begeleiding gegeven. Ook kunnen zorgverleners rekenen op advies. Baldewing vindt het mooi om te zien dat de solidariteit binnen de Hindoestaanse gemeenschap nog altijd sterk aanwezig is. Het bestuur van Nehob had een heel divers programma voor de aanwezige ouderen in elkaar gezet. De ouderen hebben genoten van een toneelstuk “Actief ouder worden …met jongeren” ,onder leiding van Soerin Narain. Er was een optreden van Zumba Hindoestaanse Ouderen Rotterdam en een optreden van Khajarie van Surin Mahabali. Een ander toneelstuk was onder leiding van pandit Datadin en ging over Immigratie Hindoestaanse Ouderen. Er waren ook diverse muzikale optredens, onder leiding van Sieuw en Surin en John Bhaggan. Ook was de band Muziek Lovers, onder leiding van Boyke Sahtoe, aanwezig.
Widjai Khoenkhoen

error: Kopiëren mag niet!