Alle verdachten in 120 kilo drugszaak vrijgesproken

In de geruchtmakende 120 kilo drugszaak van Saramacca zijn alle drie verdachten door het Hof van Justitie vrijgesproken. De verdachten waren in eerste aanleg door de kantonrechter veroordeeld. Een van de verdachten werd voor acht jaar veroordeeld en de andere twee medeverdachten waren elk voor zes jaar gevonnist. De verdachten hadden advocaat Irvin Kanhai in de arm genomen. Samen met zijn advocaat tekenden de verdachten hoger beroep aan tegen het vonnis. De raadsman geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat het dossier niet deugde. Volgens de strafpleiter klopten de processen-verbaal niet en het bewijs in deze zaak was niet geleverd. Ook de voertuigen die reeds eerder verbeurd waren verklaard, is door het Hof van Justitie besloten om die terug te geven aan de verdachten. Kanhai geeft verder aan dat twee van de verdachten vier jaar hebben uitgezeten en de derde verdachte reeds vijf jaar.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!