Vader verdachte: “Ik heb er geen geloof in”

“Ik heb er geen geloof in dat mijn zoon mijn buitenechtelijke zoon seksueel heeft misbruikt”, zei de vader van de 19-jarige Ernesto. Hij wordt ervan verdacht een 11-jarige jongen, die volgens de vader van de verdachte een jongere broer is van Ernesto, heeft misbruikt. De moeder van de kleine jongeren ontkent dit steevast. Op een vraag van Advocaat Ansaar Guman zei de moeder van het slachtoffer dat indien men het wil bewijzen, men dat moet doen door een DNA-test.
De moeder verklaarde dat zij met haar zoontje op bed lag te spelen. Op een bepaald moment pufte de jongen en er kwam poep uit. De moeder onderzocht de anus van zijn zoontje. Zij vroeg zijn zoontje wie hem had misbruikt. De jongen noemde de naam van Nesje. De volgende dag deden de ouders aangifte bij de politie. Uit het verhoor van de moeder kwam naar voren dat haar oudere zoon eerder vastzat wegens een zedenmisdrijf. Rechter Marie Mettendaf kent die zaak, omdat zij jeugdrechter was in die zaak. De rechter gaf aan dat zij de verdachten, waarbij het slachtoffer ook als verdachte werd aangemerkt, toen niet had vervolgd omdat hij te jong was. Volgens de magistraat had zij de verdachte op voorwaarde naar huis gestuurd. Nadien had zij de verdachten niet meer gezien, vandaar dat die zaak nog niet is afgehandeld. De rechter gaf aan dat zij niet zeker weet of zij deze zaak verder zal behandelen.
Hierna zijn de ouders van de verdachte gehoord. Zij verklaarden elk dat het niet op waarheid berust. Bij hun rijst dan de vraag waarom het slachtoffer dan zo gehecht zou zijn met hun zoon. Na het getuigenverhoor verzocht advocaat Guman om de vrijheidsbeneming van Ernesto op te schorten. De rechter besliste negatief hierop. Dit vanwege het feit dat zij de verdachte nog niet heeft gehoord. Ernesto blijft nog aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!