Suriname kreeg internationaal negatieve imago

Het doordrammen van de coalitie om de joint parliamentary assembly (JPA) van november hier te houden heeft Suriname onnodig negatief geschaad. Suriname heeft door deze kwestie internationale negatieve publiciteit gehad, zegt VHP/Nieuw Front-assembleelid Sheilendra Girjasing. “De heisa had te maken met de omstreden Amnestiewet, waarvoor wij als oppositie gewaarschuwd hadden.”  Girjasing zegt dat men de Europese parlementariërs niet kan verplichten de president te groeten. “Anders koersen wij richten Cuba en Noord Korea.” Het is jammer dat koppigheid en verwaandheid ons dit negatieve imago in de wereld heeft opgeleverd, zegt de Nieuw Front-parlementariër. NPS-assembleelid Ruth Wijdenbosch wacht een officiële reactie af van haar collega’ s die in Denemarken de JPA van de afgelopen week hebben bijgewoond. Zij wil eerst formeel op de hoogte gebracht worden over de afspraken die zijn gemaakt over het inrichten van de JPA van november en welke regeringsautoriteiten wel of niet zijn uitgenodigd. ‘De DNA-voorzitter moet eerst aangeven wat er zal gebeuren voordat ik iets hierover zeg’, aldus Wijdenbosch.

error: Kopiëren mag niet!