Slachtoffer raakt geïrriteerd tijdens behandeling rechtszaak

“A man dja a no de wan libi sma”, zei het 29-jarige geïrriteerde slachtoffer. Op een dag zaten de verdachte en het slachtoffer met een groep jongemannen te kaarten. Het slachtoffer won daarbij geld van de verdachte. Volgens verklaring van het slachtoffer was de verdachte dronken. Hij wilde zijn SRD 5 terug die hij verloren was tijdens het kaartenspel. Om het geld heeft de verdachte het slachtoffer een kapverwonding op zijn linkerarm toegebracht. Het slachtoffer gaf tijdens zijn verhoor aan dat zijn linkerhand niet goed functioneert. Zijn vrouw verzorgt hem en hij kan niet werken. Toen de omstanders de politie belden, kregen zij te horen dat de politie niet kon uitrukken, omdat de politiewagen geen benzine had. Een jongere broer van het slachtoffer nam hem mee naar de Spoedeisende Hulp. De verdachte echter verklaarde bij de politie dat het slachtoffer hem plaagde en de groep jongens hem flink had uitgelachen. Hij werd agressief en pakte een houwer en bewerkte het slachtoffer daarmee. De verdachte gaf aan dat die SRD 5 zijn geld was. Hij zou daarmee brood kopen. Het slachtoffer heeft intussen meer dan SRD 2000 aan medische behandeling uitgegeven. Rechter Marie Mettendaf gaf advocaat Robby Neslo  aan dat hij iets moet regelen om de medische kosten te dekken. Op 22 juni wordt deze zaak verder behandeld. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!