Schietende bootsman gaat voor 1½ jaar de bak in

Ricardo Banavo gaat voor anderhalf jaar de bak in. Rechter Marie Mettendaf deed gisteren uitspraak. Zij gaf aan dat Banavo met voorbedachten rade op het slachtoffer heeft geschoten. De magistraat achtte het feit zeer ernstig. De verdachte kan van geluk spreken dat het slachtoffer als gevolg van die schotverwonding niet het leven heeft gelaten. De rechter maakte een opmerking met betrekking tot het visum. Volgens de magistraat moet de politie altijd een gesprek hebben indien het gaat om buitenlandse artsen. De rechter gaf aan dat het visum voor haar onduidelijk is. De verdachte geeft toe dat hij inderdaad heeft geschoten op het slachtoffer. Advocaat Robby Neslo en de verdachte hebben zich op een standpunt gesteld dat de verdachte het wapen bij zich had. Maar uit getuigenverklaring blijkt dat de Banavo het wapen was gaan halen en dit vervolgens heeft afgevuurd op het slachtoffer. Banavo en het slachtoffer zaten te borrelen toen er op een bepaald moment een woordenwisseling ontstond. “Als een man met een wapen buiten staat, ga je je niet met een blok modder bewapenen”, merkte de rechter op.  De rechter is ervan overtuigd dat de verdachte geen wapen bij zich had bij het bordeel. De rechter veroordeelde Banavo tot een jaar en zes maanden cel. De openbare aanklager had twee jaar gevangenisstraf tegen de verdachte geëist. De rechter  ging half jaar lager, omdat de verdachte een first offender is.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!