Kiwanis Club Paramaribo Centraal werkt aan schoner Suriname

Op dinsdag 5 juni is het Wereldmilieudag. In verband hiermee heeft de Kiwanis Club Central in samenwerking met Stichting SuWaMa een ‘tonnen voor petflessen-project’ voor Surinaamse basisscholen opgezet. Kiwanis Club Paramaribo Centraal concentreert haar activiteiten voornamelijk op sociale projecten ten behoeve van de gemeenschap, in het bijzonder kinderen. Stichting SuWaMa houdt zich bezig met de inzameling van afval, waaronder plasticflessen, oftewel de zogenoemde petflessen. Het ‘tonnen voor petflessen-project’ houdt in: het plaatsen van petflesverzamelingstonnen op, in dit geval, 5 uitgekozen scholen, met name de HPG Latour I, OS Latour II, OS Latour III, OS Hanna’ s Lust en OS Helena Christina, zodat ook deze scholen en hun leerlingen hun bijdrage kunnen leveren aan een schoner Suriname. De tonnen worden op 5 juni tussen 09:00 uur 11:00 uur des voormiddags op de diverse schoolterreinen geplaatst, maar de officiële /symbolische overhandiging van de tonnen vindt plaats op de OS Helena Christina te Helena Christina in een feestelijk sfeertje met enkele prominente en bekende sprekers. Doe ook aan afvalscheiding! Samen op weg naar een schoner Suriname!

error: Kopiëren mag niet!