Hoogste schade aan woning vanwege rukwind is SRD 25.000

Er wordt een bedrag van SRD 25.000 geschat voor de hoogste schade die een woning heeft opgelopen ten gevolge van de regenval, gepaard gaande met rukwinden die vrijdagochtend heeft gewoed in Nickerie. De schade van de overige 49 huizen is beneden de SRD 25.000. Zo zijn er ook huizen ertussen waarvoor een bedrag van SRD 2.000 of SRD 5.000 uitgetrokken moet worden. Het betreft een voorlopige raming, zegt het DNA-lid Rachied Doekhie. Hij was er ook getuige van dat het district Nickerie voor de tweede maal binnen enkele weken door hevige rukwinden is getroffen. De schade is beperkt gebleven tot het wegwaaien van de zinkplaten. De oostelijke polders zijn het meest getroffen. Het gaat om bijkans 50 woningen die schade hebben geleden.
Bij de vorige regenval met rukwinden waren bijkans 25 woningen betrokken. Er is een bedrag van SRD 200.000 uitgegeven voor herstel van de woningen. Hierbij waren de westelijke polders en Nieuw Nickerie het meest getroffen. Doekhie hoopt dat er dit keer minder uitgegeven hoeft te worden. De financiën zijn beschikbaar gesteld door het kabinet van de president. Volgens het assembleelid is de schade die geleden is bij deze rukwinden minder ten opzichte van de vorige, hoewel er meer huizen bij betrokken zijn. ‘Elke cent dat wordt uitgegeven, is veel, maar het is tevens een verplichting van de Staat om de woningen van de burgers te herstellen.’
Vrijdagochtend heeft het commissariaat er meteen werk van gemaakt om de getroffen woningen te herstellen. ‘Het viel wel mee’, zei Doekhie. Volgens het assembleelid is er lering getrokken uit de eerste keer, waardoor de herstelwerkzaamheden vrij vlot zijn verlopen. ‘Ook van mijn ouderlijk huis zijn twee zinkplaten weggewaaid, wat binnen een mum van tijd is hersteld.’
De politicus ervaart het als heel vervelend dat het district binnen korte tijd tot tweemaal toe is geteisterd door hevige rukwinden. ‘Het is vervelend. Het wegwaaien van elke zinkplaat is al erg genoeg. Laten we hopen dat het niet erger wordt, ik klop het af.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!