Hevige rukwinden veroorzaken veel schade in Paramaribo en Nickerie

Hevige rukwinden hebben gisteren Paramaribo en omgeving geteisterd. Ook rond 03.00 uur in de ochtend werd Nickerie getroffen door deze harde winden. In Paramaribo ging dit gepaard met regenbuien. In de omgeving van de Brokopondolaan, de Kaffiludinstraat en de Kersstraat zijn daken weggewaaid. Aan de Obestraat is een boom op een woning terechtgekomen. Ook aan de Anton de Komstraat is een dak weggewaaid en een boom is ontworteld. Aan de Indira Gandhiweg is een elektrische mast in tweeën gebroken. In Nickerie zijn daken van 57 huizen en gebouwen weggewaaid. De getroffen gebieden zijn: Hamtoncourtpolder, Nationaal project, Nieuw Nickerie, Statenweg, Sidoredjo, Van Drimmelenpolder, Corantijnpolder en Zeedijk. De schade is veel groter dan bij de ramp van twee weken geleden. Naar Dagblad Suriname verneemt, hebben twee personen ongeluk gehad. Een man heeft 34 hechtingen gehad nadat een boom viel op het dak van zijn woning en het dak naar beneden donderde en hem verwondde. De hevige rukwinden hebben een aantal bomen ontworteld en 6 EBS-stroompalen kapot gemaakt. Het rijstdistrict zat vanaf 02.30 uur tot 10.00 uur zonder stroom.

error: Kopiëren mag niet!