Gebieden Domburg en Sir Winston Churchillweg kampen met watertekort

Behalve het gebied La Vigilantia kampen ook het resort Domburg en delen van de Sir Winston Churchillweg met waterproblemen. Bewoners moeten al meer dan een maand schoon en goed drinkwater ontberen. Vuil water met een roestige kleur is een dagelijks verschijnsel, waarmee zij geconfronteerd worden bij het opendraaien van de kranen. Indien dit niet het geval is, dan valt er helemaal geen water uit de kraan. Gedurende de dag heen valt er helemaal geen water. Dit brengt onnodig veel ongerief mee. Het huishouden van velen ondervindt vertraging. Koken en vaten lukt wel, maar het wassen van kleding gaat zeer moeilijk. Volgens een buurtbewoner hebben de kledingstukken een bruine kleur gekregen. Ook haar bad en toilet vertonen bruine roestplekken. Voor het wassen van kleren moet zij nu naar haar moeder aan de Indira Gandhiweg. Marjorie vertelt dat toen zij hoorden dat de SWM bezig was over te nemen van de Dienst Watervoorzieningen, zij heel blij waren. Maar hun blijheid was maar van korte duur. “In plaats dat de situatie is veranderd, is het juist verergerd.”
Edmund Blufpand, de PR- officer van de SWM, heeft eerder aangegeven dat deze gebieden in de overgangsfase zitten van de SWM. Er moet in dit proces van overname een aantal werkzaamheden uitgevoerd worden. Hij vindt het daarom raadzaam dat de buurtbewoners, die enige last ondervinden, dit doorspelen aan de SWM zodat er oplossingsgericht gewerkt kan worden.
S.S.

error: Kopiëren mag niet!