‘Eerste keer meegemaakt’

 In de 60 jaren dat de heer Nanhu woonachtig is aan de J.A Pengelstraat 66, is het de eerste keer dat zijn eigen woning schade heeft opgelopen. Hevige rukwinden hebben enorme schade aangericht aan de dakbedekking van zijn huis op neuten. Een flatwoning op hetzelfde erf heeft ook schade opgelopen. Een jaar geleden had een hevige rukwind reeds een boom op het erf ontworteld, als gevolg waarvan de flatwoning schade had opgelopen. Nanhu vertelt dat het rond twaalf uur middernacht was; het regende, bliksemde en waaide ook heel hard. Op gegeven ogenblik hoorde zij hoe met een enorm kabaal de zinkplaten losgingen. De familie schrok enorm en vreesde het ergste. De schade is groot. Zoon Nanhu schat deze op SRD 10.000. De politie en het NCCR is ook langs geweest. Het NCCR beloofde gisteren terug te komen. Gistermiddag rond 15.00 uur toen Dagblad Suriname de familie bezocht, was het NCCR nog niet geweest. Twee voetgangers beklaagden zich dat de zinkplaten gevaarlijk hangen en hierdoor een gevaar vormen voor voorbijgangers. Zoon Nanhu zegt dat hij het NCCR hiervan had verwittigd. Het NCCR had gisteren handenvol werk. Niet alleen aan de J.A. Pengelstraat, maar ook aan de Brokopondolaan, de Kaffiludinstraat en de Kersstraat zijn daken weggewaaid. Aan de Anton de Komstraat werd een boom ontworteld.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!