Echtgenote Chinese ambassadeur dood aangetroffen in zwembad

De echtgenote van de in Suriname residerende ambassadeur van China is enkele dagen geleden dood aangetroffen in het zwembad van hun woning aan de Anton Dragtenweg. Er is veel geheimzinnigheid rondom het heengaan van de wederhelft van de ambassadeur. Het overlijden van haar is door de ambassade geheim gehouden. Er zijn zelfs restricties voor de Chinese krant en media in Suriname om iets te publiceren over haar overlijden.
De afdeling Voorlichting van het KPS kon geen informatie verstrekken en verwees Dagblad Suriname naar het Openbaar Ministerie (OM). Het OM op haar beurt verwees de krant naar de Chinese ambassade voor informatie. Bij de Chinese ambassade wordt de telefoon niet opgenomen.
Volgens een bron stond de vrouw ‘s ochtends op en zou zij een wandeling gaan maken in de tuin. Wat er verder is gebeurd, is onbekend. Of er hier sprake is van misdrijf is ook niet bekend. Wel is de vrouw in haar normale kleding in het bad gevonden. De bron geeft aan dat hij heeft begrepen dat vandaag in de aula van het Academisch Ziekenhuis een dankdienst wordt gehouden om haar vervolgens te cremeren. Haar as wordt wel overgevlogen naar China.

error: Kopiëren mag niet!