Concessiehouder gedupeerd door wegbarricade

Concessiehouder Dharmsingh Goeptar te Orleanekreek aan de Oost Westverbinding in het district Commewijne is plotseling geconfronteerd met een barricade op de weg, die naar achteren bij hem leidt. Bij navraag werd hem aangeven dat de weg op zijn eigendomsperceel loopt. De persoon die beweert dat de weg op zijn perceel loopt, heeft 4 duikers geplaatst op het wegdek als barricade. Volgens Goeptar is de weg lang terug door de overheid aangelegd. Deze is ongeveer 4 kilometer lang. Aan de achterzijde zijn personen woonachtig. Ook zij kunnen hun woongebied niet met hun wagen betreden, slechts met een fiets of bromfiets.
Goeptar die altijd de weg heeft onderhouden, vindt het zeer kwalijk dat de burger meteen overgaat tot het barricaderen van de weg en aangeeft het recht daartoe te hebben. Pogingen om middels dialoog tot een oplossing te geraken, mochten niet baten. Goeptar betreurt het ten zeerste dat hij al een week enorme schade lijdt. Deze loopt op tot in de duizenden SRD’s. Hij heeft 38 arbeiders en 3 graafmachines. Deze arbeiders moeten nog uitbetaald worden. ‘Ik heb afspraken en contracten lopen.’ De ondernemer is radeloos. Hij heeft reeds zijn beklag gedaan bij de politie. Enig politieoptreden is echter uitgebleven. Dinsdag heeft hij een onderhoud met districtscommissaris Ingrid Karta-Bink. Hij hoopt dat er een oplossing hieruit mag voortvloeien.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!