Henry Ori: “Ik wil niet de verantwoordelijkheid dragen voor zaken die fout gaan”

Onderwijsdeskundige Henry Ori wil niet verantwoordelijk zijn voor zaken die fout gaan op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), onder leiding van minister Shirley Sitaldin. Daarom heeft hij zich gedistantieerd als lid van de presidentiele Task Force voor Vernieuwing en Innovatie in het Onderwijs. De Task Force moest een kandidaat naar voren schuiven voor het ministerie van Onderwijs bij de reshuffling in het kabinet van president Desi Bouterse. Binnen de Task Force was niet iedereen het eens met de kandidatuur van Sitaldien. Vooral Ori niet. In de wandelgangen werd gezegd dat Ori bedankt heeft, omdat die zelf minister wilde worden, maar gepasseerd werd.Toen bleek dat de kandidatuur van Sitaldien doorgedrukt werd door Task Force-voorzitter Eddy Jozefzoon, bedankte Ori. Volgens de Onderwijsdeskundige is Sitaldin niet de juiste persoon om het ministerie te leiden.
Ori was bij het aantreden van deze regering al beleidsadviseur op Minov. Toen het kabinet werd samengesteld in 2010, was hij een serieuze kandidaat om minister van Onderwijs te worden. De Volksalliantie, de combinatie waarin hij met zijn partij, de UPS, zat, mocht kandidaten presenteren aan president Bouterse voor deze post. Ori behoorde als enige onderwijsman tot een van de 6 kandidaten. Toch werd hij gepasseerd en werd toen Raymond Sapoen benoemd tot minister van Onderwijs. Ondanks het feit dat hij bedankt had als beleidsadviseur, heeft hij Sapoen twee jaar lang ondersteund. Inmiddels is Sapoen vervangen door Sitaldin.
‘Er is heel veel te doen, je moet keuzes kunnen maken in het leven’, zegt Ori. Op dit moment is hij als docent verbonden aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!