Gajadien heeft zich loyaal opgesteld in Denemarken

De parlementariër Asiskumar Gajadien (VHP) begrijpt niet op grond waarvan hij ervan beschuldigd wordt zich a-nationaal op te stellen in Denemarken. “Ik ben onder alle omstandigheden Surinamer en zal het belang van het land nooit te grabbel gooien. Ik ben lid van de commissie die de ACP-EU-vergadering voorbereidt. Waarom zou ik dan niet willen dat deze conferentie in Suriname wordt gehouden”, betoogt Gajadien.
Delegatieleider Rabin Parmessar (NDP) bevestigt dat alle delegatieleden zich loyaal hebben opgesteld en het Surinaamse belang voorop hebben gesteld. Er is als een blok opgetreden binnen de ACP (de voormalige koloniën van Europa). Hierdoor had de Europese Unie geen keuze dan de vergadering te houden in Paramaribo. In de delegatie hebben verder ook zitting Remie Tarnadie (NDP) en Audrey Christopher van Buitenlandse Zaken. De eenheid in de Surinaamse groep is duidelijk gedemonstreerd.
Gajadien is blij dat de vergadering in Suriname wordt gehouden. Dit brengt veel voordelen met zich mee voor Suriname. Veel bedrijven zullen er profijt van hebben. Gajadien zegt dat zijn mening over de Amnestiewet recht overeind blijft staan. Hij vindt deze wet indruisen tegen de rechtsstaat. “Maar ik wil daarmee niet de vergadering boycotten. Als mensen in Nederland dat willen, moeten ze hun houding zelf bepalen. Ik ga voor onze belangen, daarom zit ik in de voorbereidingscommissie”, legt de politicus uit.
De Surinaamse delegatie keert zaterdag terug.

error: Kopiëren mag niet!