Getuige gehoord in moordzaak Nakchedie

Een man getuigde in de moordzaak, waarbij de 29-jarige Melvin Nakchedie op zondag 30 oktober 2011 dood werd aangetroffen naast een visgat te Jagtlust, Commewijne. De getuige gaf aan dat hij op zijn bananenveld te plantage Jagtlust  bezig was met zijn werkzaamheden. Omstreeks 09.00 uur hoorde hij een schot. Daarna hoorde hij weer ongeveer vijf schoten. Volgens verklaringen van de getuige heeft hij het eerste schot van heel ver gehoord. Volgens hem kwam het geluid van de andere schoten steeds dichterbij. Hij had op dat moment nauwelijks aandacht daaraan geschonken. Kort na de schoten zag hij zijn neefje, Soeroedj K., met zijn twee vrienden, Patrick I. en Richard P., van achteren aankomen. Deze drie personen zijn als verdachten aangemerkt.
Soeroedj vertelde de getuige dat het slachtoffer, Nakchedie, op een hert had geschoten. Zij waren hem gaan helpen met sjouwen. De getuige op zijn beurt zei aan zijn neefje dat hij ook twee kilo hertenvlees wilde. Hierna zijn de drie mannen weer naar achteren gegaan, zogenaamd waren zij bij Nakchedie geweest. Toen het drietal terugkwam, zei Soeroedj tegen de getuige dat Nakchedie weg is. De getuige ging door met zijn werkzaamheden en keerde daarna terug naar huis. Later vernam hij dat Nakchedie vermoord was op het tijdstip toen hij die schoten had gehoord.
De getuige heeft bij de politie verklaard dat hij vijf schoten had gehoord. De getuige had toen geen idee dat die drie jongemannen verdacht zouden worden van de moord van Nakchedie. Hijzelf wist immers niet dat zijn neefje erbij betrokken zou zijn. Zo is de politie op het spoor gekomen dat de drie mannen, die de getuige had gezien, de vermoedelijke daders waren.
Rechter Sieglien Wijnhard zal op de volgende zitting de echtgenote van Nakchedie horen. De verdachten blijven tot dan in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!