Woningbouwproject Hanna’s Lust weer op rails

Door de vele regens liep het woningbouwprogramma van de regering, welke te Hanna’s Lust wordt uitgevoerd, enige vertraging op. De 78 huizen die in april opgeleverd moesten worden, zullen eind juni sleutel klaar zijn. Enkele woningen zijn reeds af. De 35 huizen die als eerste waren gebouwd, zijn intussen toegewezen aan burgers. De mensen hebben ook al hun intrek genomen op het project.
Volgens het managementteam van het Landelijke Woningbouwprogramma zal op 1 juli de volgende fase van het project ingaan. Dan zullen er 350 en 400 huizen worden gebouwd. Deze moeten in september worden opgeleverd. Het gaat om welzijnswoningen en geen volkswoningen. Op het project komen ook diverse kantoren, een school, speeltuin en winkels.
Mensen die in aanmerking willen komen voor een woning, moeten geregistreerd staan bij Stichting Volkshuisvesting en ze moeten een lening sluiten bij de bank. De woningen worden door de bank gefinancierd. De overheid zorgt voor het terrein dat in grondhuur wordt afgestaan.
Niet alle aannemers zijn tevreden met de prijs die er is afgesproken. In de overeenkomst is er geen rekening gehouden met de stijging van de prijs van bouwmaterialen. De aannemers willen weer om de tafel gaan zitten met de overheid om te praten over de gestegen bouwkosten. Aannemers klagen dat ze nu meer hebben uitgegeven door de gestegen kosten voor bouwmaterialen.

error: Kopiëren mag niet!