Prijzen taxiritten binnen Paramaribo gedaald met SRD 1

Terwijl de benzineprijzen een dalende trend vertonen, heeft een klant gisteren SRD 2 meer aan een taxirit moeten betalen dan 3 weken geleden. De klant moest van Paramaribo centrum naar Uitvlugt. In plaats van SRD 10 moest hij tot zijn grote verbazing SRD 12 betalen.  Inmiddels heeft de Vereniging van Taxihouders in Suriname (Vetahos), bij monde van voorzitter Glenn Ramadhin, bekendgemaakt dat de taxiritten binnen Paramaribo zijn verlaagd met SRD 1. De klant mag voor een zogeheten ‘korte rit’  in plaats van SRD 8.50 nu  SRD 7.50 betalen.  Ramadhin zegt dat indien klanten binnen een straal van 3 kilometer duurder dan SRD 7.50 moeten betalen, zij dit kunnen doorgeven aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).
Alhoewel de tarieven met het ministerie van TCT worden overeengekomen, is het de vereniging die de prijzen vaststelt.  De verlaging van de prijs heeft volgens Ramadhin te maken met de verlaagde benzineprijzen. In hoeverre de verlaging op de andere trajecten zal doorwerken, wordt nog bekeken.
Bij de Vetahos staan 75 taxibedrijven geregistreerd. Al deze bedrijven moeten de nieuwe prijs doorvoeren.

error: Kopiëren mag niet!