Opstapcursus in Sipaliwini afgesloten

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, afdeling Opleiding en Vorming,  heeft op zondag 27 mei de opstap ‘Recreatie Sportleiders-opleiding’ in het district Sipaliwini afgesloten. De cursus, die op 4 mei van start ging op Nieuw Aurora, was bedoeld om de lokale gemeenschap een basis te geven in de begeleiding van jeugdigen en andere doelgroepen in sport en spel.
Uit het groot aantal meldingen voor deze cursus waren 14 participanten overgebleven die door de docenten Dennis Mac Intosh en Benny Mijnals gedurende de weekends klaargemaakt zijn voor hun nieuwe taak als recreatie sportleider. Vermeldenswaard is dat vanaf de voorbereiding van deze opleiding tot de uitvoering bijzonder veel steun is gekregen van het DNA-lid Hugo Jabini, die het proces volledig heeft helpen begeleiden.
Bij de afsluiting  hebben de cursisten een spelenkermis georganiseerd voor meer dan 100 kinderen, waarbij het accent vooral werd gelegd op het recreatieve met behulp van lokaal beschikbare middelen. In ogenschouw nemend  het offer dat de docenten elk weekend weer hebben gebracht om de lessen te verzorgen, de medewerking van het Nationaal Leger  en de onontbeerlijke ondersteuning van het eerdergenoemd DNA-lid, kijkt het ministerie terug op een geslaagde activiteit.                                            Na de evaluatie zal de mogelijkheid worden bekeken om ook in andere gebieden in Sipaliwini deze cursussen aan te bieden.

error: Kopiëren mag niet!