Chinezen willen investeren in rijstsector en woningbouw

Chinese bedrijven zijn bereid om de rijstsector en de woningbouw in Suriname ter hand te nemen. Dit waren de twee belangrijke zaken die op agenda stonden van een delegatie van Suriname, die gedurende enkele dagen in China vertoefde. Aan het hoofd van de delegatie stond de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams. In de 7-man tellende delegatie bevond zich ook de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Hendrik Setrowidjojo. Gisteravond is verslag gedaan aan president Desi Bouterse over het bezoek aan China. Ook is er van gedachten gewisseld over andere onderwerpen die in China ter sprake zijn gekomen en waar de Chinezen eventueel een bijdrage aan zouden kunnen leveren. De delegatie praat van een ‘vruchtbaar bezoek’. Vooral de woningbouw wordt beschouwd als een belangrijke kwestie. Tot de delegatie behoorde ook Winston Caldeira. Zijn aanwezigheid hield vooral verband met het bevorderen van investeringen.
Asha Gajadien-Bhagwat       

error: Kopiëren mag niet!