Werknemers Surpost wederom in actie

Enkele werknemers van Surpost hebben het werk gisteren wederom neergelegd. De reden hiertoe is dat de kledingtoelage voor deze maand niet is uitgekeerd. Zowel de importen als de exporten zullen niet worden uitgevoerd. Ongeveer zes maanden geleden hadden ontevreden werknemers van dit postbedrijf het werk reeds lamgelegd. Dit kwam door de grote ontevredenheid die er toen binnen Surpost heerste. Gedelegeerd commissaris en tevens rvc-topper van Surpost, Marcellino Nerkust, zegt verrast te zijn door deze actie. Volgens Nerkust is hij afgelopen donderdag door een vertegenwoordiger van de aldaar twee opererende bonden gebeld geworden voor een onderhoud. Dit onderhoud was gepland voor vandaag. ‘Wie schetst mijn verbazing dat ik gebeld word en dat er aan mij medegedeeld wordt dat enkele personeelsleden het werk hebben neergelegd.’ Volgens Nerkust heeft hij zelfs ook begrepen dat andere personeelsleden verhinderd werden om te werken. De rvc-topper vraagt aan alle personeelsleden om de rvc de ruimte te geven om zaken op orde te stellen. ‘Geef even de ruimte. Het bedrijf verkeert reeds geruime tijd in een precaire situatie. Laat dat niet verergeren.’ Nerkust zegt dat elke actie het postbedrijf heel veel kost. ‘Ik kan geen geldbedrag noemen, maar het bedrijf verliest enorm veel.’
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!