Verkrachtende moordenaar: “Ik heb spijt en ik vraag verzachting”

In de strafzaak, waarbij de 20-jarige Soeniel G. zijn stiefmoeder op 22 juni 2011 zou hebben verkracht en vervolgens hebben vermoord, betuigde hij spijt te hebben. Dit verklaarde hij in zijn laatste woord. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Lydia Ravenberg, had een strafvoorstel van 20 jaar cel tegen Soeniel gedaan. Zij achtte moord wettig en overtuigend bewezen. Naast dit feit wordt aan de verdachte seksueel misbruik van zijn twee minderjarige stiefzusters verweten.
Advocaat Hedley Derby betoogde in zijn tweede beurt dat de officier van justitie terug is gekomen met betrekking tot het misbruik van de kinderen. De raadsman gaf aan dat er hiertegen geen aangifte is gedaan. De raadsman verzocht de rechter, mede gelet op de omstandigheden, een mildere straf te willen opleggen voor de moord. Met betrekking tot de verkrachting van de kinderen verzocht de verdediging om Soeniel vrij te willen spreken.
Op 22  juni 2011 heeft  Soeniel zijn stiefmoeder verkracht en daarna middels een koord om het leven gebracht. Het levenloos lichaam van het slachtoffer werd in haar woning aan de Boschreitzweg, een zijstraat van de Martin Luther Kingweg, aangetroffen. De kinderen van de overledene hebben het drama meegemaakt. De vader van de verdachte, die tevens echtgenoot was van het slachtoffer, is ook ingesloten wegens misbruik van de kinderen. Soeniel G. zou het feit hebben gepleegd tijdens afwezigheid van de vader.  Het slachtoffer is volgens de patholoog als gevolg van verstikking komen te overlijden. De verdachte had een snoer van een verlengkabel om de hals van zijn stiefmoeder gewikkeld.
De rechter zal op 4 juli vonnis wijzen in deze zaak. Soeniel blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!