Verdachten in 117 kilo drugszaak moeten 6 jaren brommen

Rechter Anand Charan veroordeelde gisteren twee verdachten, die terechtstonden wegens invoer van 114 kilo drugs. De magistraat vonniste elk der verdachten, Virinder Oemrawsingh en Rohan Harkisoen, tot een celstraf van 6 jaar met aftrek. Daarnaast moeten de verdachten SRD 50.000 aan boete betalen. Bij niet betaling moeten zij 5 maanden extra uitzitten. De derde verdachte, N.O., die reeds eerder op vrije voeten was gesteld, werd vrijgesproken van de gehele tenlastelegging. Dit, vanwege het feit dat de rechter niet tot het wettig en overtuigend bewijs kon komen. Vanwege gebrek aan bewijs werd N.O. vrijgesproken.
De openbare aanklager, Lydia Ravenberg, achtte deelname aan een criminele organisatie en invoer van 37.920 gram en 77. 250 gram coke wettig en overtuigend bewezen. Zij had tegen elk der verdachten een gevangenisstraf van 8 jaar met aftrek een boete van SRD 100.000 geëist.
De rechter was een heel andere mening toegedaan dan de officier met betrekking tot de verdachte N.O. en sprak hem vrij. Ten aanzien van de andere twee verdachten achtte de rechter deelname aan een criminele organisatie niet bewezen. Invoer van 117 kilo cocaïne achtte de rechter wel wettig en overtuigend bewezen. Oemrawsingh en Harkisoen hebben de drugs getransporteerd via de  Oost-Westverbinding naar Paramaribo op 22 maart 2011. Deze verdachten zijn aangehouden op grond van een tip van een anonieme tipgever. De twee wagens, die bij deze zaak betrokken waren voor het vervoer van de drugs, werden door de rechter verbeurd verklaard.

error: Kopiëren mag niet!