Nieuwe bruggen voor bewoners Saramacca

Bewoners van Saramacca kunnen de komende periode gebruik maken van nieuwe loopbruggen. Er komen twee nieuwe loopbruggen te Calcutta en Huwelijkszorg. De bruggen, waarvan de bewoners al jaren gebruik maakten, verkeerden in zeer deplorabele staat. De aanzet voor aanvang van de werkzaamheden is reeds gegeven door districtscommissaris Arunkumar Ramdhani. Hij stelt voorop dat het beschikken over goede infrastructuur van groot belang is voor zowel de bewoners als de ontwikkeling van het district. Niet alleen tal van scholieren maar ook vissers en overige bewoners die de oversteek over de Saramaccarivier doen, maken dagelijks gebruik van deze bruggen.
De afgelopen periode is tal van loopbruggen die in slechte staat verkeerden, vervangen. Zo vond de symbolische overdracht van de eerste gerenoveerde brug plaats te Kalebaskreek door de voorganger van de huidige dc, Roliene Samsoedien. Hierna werd het roer overgenomen door Ramdhani. Die zette het werk voort en zo kwamen er nieuwe bruggen te Loksi Ati aan de Coppenamerivier en in het dorp Maho. Vanaf zijn aantreden heeft Ramdhani de nadruk op gelegd vooral de vervallen infrastructurele werken ter hand te nemen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!