Mogelijk zware regenbuien voor de komende twee dagen

De komende twee dagen zullen wij mogelijk te maken krijgen met zware regenbuien. Op de derde dag kunnen de buien gaan afnemen, zegt meteoroloog, Roel Oehlers. De mogelijkheid van het hebben van rukwinden daarbij is niet uitgesloten.
Op 4 juni, wanneer de nieuwe maan aanbreekt, is de verwachting dat er een hoge springvloed zal zijn. Moekiran Ahmadali, hoofd Waterloopkundige Dienst, zegt dat de springvloed afhankelijk is van de maanstand. De mogelijkheid zit erin dat er op 04 juni sprake zal zijn van een hoge springvloed. Maar dat kan te maken hebben met de zware regenbuien, waarmee wij tegenwoordig geconfronteerd worden. Het overtollig water kan dan niet gemakkelijk afgevoerd worden. Ook in de droge tijd is er sprake van springvloed, maar niemand merkt er veel van, omdat de rivieren het vele water nog aankunnen. Tijdens de regentijd is het achterland onder water. De sluis kan het water niet aan, waardoor de springvloed merkbaar is, terwijl in de droge tijd het achterland droog is en het water makkelijk afgevoerd kan worden.

error: Kopiëren mag niet!