Neefje van overleden Somaroe: ‘Ze hebben mijn oom halfdood gebracht’

‘Ze hebben mijn oom halfdood gebracht’, zegt een neefje van de overleden Triloknath Somaroe aan Dagblad Suriname. De doodsoorzaak van Somaroe, waarbij door de betreffende arts werd beweerd dat hij een natuurlijke dood is gestorven, wordt sterk in twijfel getrokken door de familie. Woensdagavond werd hij in beschonken toestand thuis bij de neef afgezet. Somaroe behoorde namelijk tot een van de slachtoffers die dakloos was geworden door de ernstige woningbrand, die enkele maanden terug was gewoed in het district. Er gingen in totaal drie panden verloren door de brand die begon bij een eethuis.
‘Die mannen hebben hem bij mijn stoep gezet en gezegd ‘a no mi risico,’ beweert het neefje. Niet lang hierna gaf Somaroe de geest. ‘Er kwam schuim uit zijn mond’, zegt hij. Volgens hem zou hij bij een geldschieter aan het borrelen zijn geweest. Ook zegt hij dat Somaroe in elkaar geslagen zou zijn door de aanwezige mannen daar. ‘Ze hebben water op hem gegooid toen hij flauw was gevallen. Ook wilde iemand hem met een stoel slaan.’ Het neefje verklaart dat er getuigen zijn die al deze taferelen kunnen bevestigen. Somaroe is thuis afgezet door de betreffende mannen die bij de geldschieter waren.
Het lijk, dat door de politie voor obductie in beslag was genomen, werd dezelfde dag al vrijgegeven. Dit bevreemdt het neefje ten zeerste. Hij vraagt zich af of er daadwerkelijk sectie is gepleegd op het lijk. ‘Ik wil de dingen niet zeggen hoe ze zijn. Maar de geldschieter heeft overal contacten…’, zegt hij op een bedenkelijke toon. Het neefje beaamt dat zijn oom meerdere malen in beschonken toestand thuis is gebracht. ‘Maar nooit was het zo erg. Al die andere keren kon hij tenminste kruipen naar boven en gaan slapen. Maar deze keer was hij al halfdood.’ Somaroe was 40 jaar oud.
Dagblad Suriname maakte ook contact op met de gewestelijke politiecommandant, Stanley Benschop. Hij verduidelijkt dat Somaroe aan een hartinfarct is overleden. Er waren geen tekenen van geweld zichtbaar op zijn lichaam, zegt hij.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!