SZF-loop moet Paranen aansporen om te bewegen

De gemeenschap van Para mocht deelnemen aan een loop, georganiseerd door het Staatsziekenfonds (SZF). Het thema van deze loop was “Think healty, act wise, start with good food and exercise”. “In het kader van het jaar van preventie voor het SZF  worden er activiteiten georganiseerd in de districten Saramacca, Para, Commewijne, Nickerie en Paramaribo’, zegt waarnemend directeur van het SZF,  Stephen Comvalius.
Na het district Saramacca te hebben aangedaan, was het de beurt  aan Para. De gemeenschap van Para mocht deelnemen aan een loop, die als doel had om hen bewust te maken van een gezond leven met gezonde voeding en beweging. Commewijne staat als het volgende district op programma.
De minister van Defensie, Lamuré Latour, zegt dat zijn deelname aan de loop van het SZF in Para als boodschap moet hebben dat het zeer goed is om te bewegen en dat men alle gelegenheden moet aangrijpen om te bewegen. Latour zegt dat er  vanuit het ministerie van Defensie ook projecten richting Para verwacht mogen worden.  “Een totale vernieuwing en uitbreiding van het detachement Bosbivak is op zeer korte termijn gepland. Het project is reeds goedgekeurd en het wachten is op de aannemer om te starten. Er mag daarna veel meer militaire beweging verwacht worden”, zegt Latour.

error: Kopiëren mag niet!